Voeding
Eigen productie
Wanneer mensen zelf een stuk grond ter beschikking hebben, waar ze kunnen wonen en in de mogelijkheid zijn hun eigen voeding te be-/verwerken, zal er bijgevolg veel minder massaproductie nodig zijn. Het is ook noodzakelijk voor de natuur dat we gaan consuminderen. Mensen kunnen hierbij lokaal kweken wat mogelijk is en ze graag lusten en hierbij kan eventueel ook nagedacht worden over een eventueel ruilsysteem.
Veeteelt
Het eten van vis en vlees is niet verkeerd. Mensen zijn omnivoren, waarbij de ene mens meer behoefte heeft aan dierlijke eiwitten als de andere.
Wat anders moet, is onze industriële veeteelt. Dit past niet binnen de zienswijze ivm het welzijn voor elk levend organisme. Dit is een stuk waar in eerste fase streng op dient worden toegezien. Dieren met tevelen opeen houden in dieren-fabrieken, met enkel kunstlicht en kunstmatige voeding, de slachthuisgang, veetransport, visbassins, de massa aan antibiotica, etc. Er is momenteel ontzettend veel onnodig dierenleed. In de nieuwe zienswijze is dit totaal ongerechtvaardigd tegenover de natuur en ook absoluut niet bevorderlijk voor ons eigen welzijn om onszelf daarmee te voeden.
Wanneer mensen opnieuw meer in verbinding zullen gaan leven met zichzelf en de natuur, zal er automatisch minder vlees gegeten worden. Dieren die bovendien een goed leven hebben gehad, met goede voeding en verzorging, geen stress enz, zijn vele malen voedzamer EN lekkerder. Dit veel lokaler en op kleinere schaal.
Dan hoeft vlees en/vis ook niet meer verpakt te worden in plastic.. net zoals dat voor fruit en groenten ook niet meer nodig zal zijn. Want dan wordt vlees/groenten ineens verdeeld/verwerkt.
Een bijkomend probleem zijn de varende visfabrieken, gigantische schepen die bv op tonijn vissen, die deze met enorme hoeveelheden vangen en met hun technieken bovendien veel nevenvangst en sleepschade veroorzaken op de zeebodems. Ook hierover dienen afspraken gemaakt te worden die de ecologische werking van onze natuur blijvend garanderen, zelfs ten goede komen.